Permanente make-up Reeuwijk

Je natuurlijke schoonheid accentueren en je features benadrukken? Dat kan met permanente mak-up! Bij deze techniek wordt er pigment in de huid gebracht, die de liplijn, wenkbrauwen of de eyeliner meer vorm, volume en kleur geeft. Doordat ik al jarenlang mijn permanente make-up specialisatie heb, ben je bij SkinVieuw in Reeuwijk aan het juiste adres voor natuurlijke, mooie en kwalitatieve PMU.

Permanente make-up, hoe werkt dat?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een PMU apparaat waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Anders dan bij tatoeages, vervaagt permanente make-up, omdat deze minder diep in de huid wordt gezet. Gemiddeld blijft de pigmentatie 2 tot 5 jaar mooi.

Wat zijn de mogelijkheden met permanente make-up?

Het is mogelijk om je lippen, ogen en wenkbrauwen te laten pigmenteren.

  • Lipcontour/lipliner: Deze techniek is ideaal om de mond weer vol en strak te maken. Deze lijntjes kunnen met heel natuurlijke zachte kleuren worden gezet, maar ook met volle, diepe kleuren.
  • Eyeliner: Er kunnen verschillende eyeliners gezet worden en op verschillende manieren. Houd je van ingetogen en klassiek? Of mag het juist opvallend zijn? We bespreken jouw wensen tijdens het intakegesprek. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een bruine of blauwe eyeliner te zetten.
  • Wenkbrauwen: De juiste wenkbrauwen laten je ogen beter uitkomen en geven een frisse uitstraling. Twijfel niet langer en laat je wenkbrauwen verbeteren met permanente make-up. Je zult verstelt staan van de wakkere en open blik die je hebt na PMU wenkbrauwen.
  • Medische permanente make-up: Heb je last van pigmentatie storingen, alopecia of littekens? Door middel van permanente make-up kan ik deze minder zichtbaar maken.

Waarom jij kiest voor SkinView voor jouw permanente make-up

  • Natuurlijke resultaten staan voorop.
  • GGD gecertificeerd.
  • Vakkennis door verschillende trainingen en masterclasses altijd up-to-date.
  • Kwalitatief materiaal, zoals het PMU apparaat en de pigmenten.

Intakegesprek permanente make-up

Tijdens de intake kijken wij samen naar de methode welke het beste voor jou geschikt is. Van shadow wenkbrauwen, hairstroke, ombre, of powder wenkbrauwen, naar fijne dunne eyeliners tussen de wimperhaartjes en het strakker maken van de natuurlijke Liplijn. Iedere zone wordt twee keer behandeld en waar nodig kunnen er nabehandelingen volgen.

Iedere 1,5 a 2 jaar is een retouch behandeling van de permanent make-up mijn advies.  Zo blijft de kleur en de vorm het allermooist.  

Jij als klant staat centraal bij PMU SkinView. Belangrijk voor mij is dat iedere klant naar buiten loopt met een grote glimlach, omdat je precies dat hebt gekregen wat je wilde. Ik streef altijd naar de perfecte uitkomst en het beste resultaat. Twijfel niet langer en accentueer jouw eigen schoonheid met permanente make-up bij SkinView in Reeuwijk.

PMU

Powder brows

De trend op het gebied van PMU en mijn favoriete techniek voor de wenkbrauwen. De meest subtiele manier om pigment in de huid te brengen. Met het PMU apparaat wordt kleurvaste pigment met een speciale techniek in de huid gebracht. Het lijkt bij deze techniek alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. De aanzet is lichter, richting de uiteinden worden meerdere lagen aangebracht waardoor een prachtige overloop wordt gevormd.

Deze vorm van pigmentatie wordt heel oppervlakkig in de huid aangebracht en hierdoor semi permanent. Dit blijft ongeveer 1,5 jaar mooi. Na die tijd wordt een retouch behandeling sterk aangeraden om de wenkbrauwen mooi te houden.

 

Verloop van de behandeling

Alle behandelingen gaan vooraf met een intake gesprek. Als de dag van de behandeling eenmaal aangebroken is, starten we met het tekenen van het toestemmingsformulier, deze blijft in het bezit van de behandelaar en worden de pigment gegevens op bijgehouden.

De wenkbrauwen worden met verschillende meettechnieken ingetekend en gepositioneerd.

Dit proces gaat heel precies en lopen we samen door. Je kijkt mee met het tekenen van de wenkbrauwen om zo jouw wensen aan te kunnen geven. Zodra we er samen uit zijn en de getekende wenkbrauwen precies de juiste vorm hebben, kan er overgegaan worden op het pigmenteren.

De eerste behandeling neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

Na +/- 6 weken vindt de tweede behandeling plaat van ongeveer 1,5 uur

 

Genezingsproces PMU wenkbrauwen

Direct na de behandeling is de kleur donkerder dan gewenst en kan de huid wat gezwollen/ gevoelig zijn.

Na ongeveer 4-5 dagen gaat de huid wat korsten of schilferen, dit hoort bij het genezingsproces.

Pigment heeft tijd nodig om te blenden in de huid, de pigmenten trekken tijdens het herstelproces vanuit de onderhuid terug de opperhuid in. Probeer zo min mogelijk aan de wenkbrauwen te zitten, zo wordt het herstelproces niet verstoord. Niet krabben aan de korstjes en precies de nazorginstructies naleven die door de behandelaar worden overhandigd.

Het perfecte eindresultaat is 3 maanden na de bijwerking zichtbaar. Geef het proces de tijd en heb geduld.

 

Herstelproces van de 1e en 2e behandeling

Dag 1- 4 Kleur is donkerder als gewenst

Dag 5- 9 Barsten en schilfering ( tussen de barsten is geen kleur te zien )

Dag 10- 29 De korstjes komen eraf, de kleur is nog licht.

Dag 30- 55 Kleur en vorm begint terug te komen

Dag 56 Kleur en vorm zijn mooi zichtbaar

 

Hoe lang gaat PMU mee?

PMU is voor ieder persoon weer anders. Hoe lang de pigmenten blijven zitten zijn afhankelijk van verschillende factoren; Huidtype ( bij een vette huid blijft de powder brow minder lang zitten ), kleur van de pigmenten; bij lichtere types, blond, blijven de kleuren minder lang zitten dan bij donkere types. Wanneer er oude PMU aanwezig is of wanneer de huid gelaserd is.

Wanneer je je houdt aan de nazorginstructies en op de juiste manier omgegaan wordt met de PMU blijven de pigmenten 1,5 tot 2 jaar in de huid zitten bij de powderbrows. Andere technieken, combi brow of shadow techniek kan dit 3- 5 jaar zijn.

Het smeren van een SPF op de pigmenten is van essentieel belang voor het behoud van de kleur.

 

Waar houd je rekening mee voor de behandeling;

● Geen bloedverdunners innemen ( in overleg met de arts )

● Behandeling net invloed van drank of drugs laten toepassen

● Niet zonnen of zonnebanken

● 24 uur voor de behandeling geen koffie of energy drink ( dit bevorderd bloedingen)

Na de behandeling;

● 2 weken niet zonnen of zonnebanken, na 2 weken altijd met een SPF 30/50 beschermen

● 2 weken de wenkbrauwen niet verven

● 2 weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren

● 10 dagen niet zwemmen of naar de sauna

● als de korstjes los laten alleen smeren met de zalf die is meegegeven door de behandelaar

 

Let op!!!

Als het niet lukt om voor de nabehandeling van de eerste afspraak binnen 6-8 weken te komen, kun je een afspraak maken voor een periode van 9- 12 weken na de eerste behandeling, maar dan betaal je een extra bedrag van €75. ( er is dan meer pigment nodig)

Bij de meeste personen is het proces van 2 behandelingen bij nieuwe wenkbrauwen voldoende, echter, er zijn situaties waarbij er toch meerdere behandelingen nodig zijn. In dit geval zijn de extra behandelingen €75.

Voor alle tarieven kun je terecht bij de tarievenlijst op deze site.

 

 

Jouw natuurlijke schoonheid accentueren? Maak je afspraak voor permanente make-up door dé specialist op dit gebied: Priscilla Prins!