Acne behandeling Reeuwijk

Heb je last van acne en maakt het je onzeker? Maak een afspraak voor de speciale behandelingen bij SkinView in Reeuwijk, zodat acne voor jou verleden tijd kan zijn!

Stap 1: Huidanalyse

Stap 2: Advies productgeruik en voeding

Stap 3: Start behandeltraject

Wat is acne?

Je huid heeft kleine gaatjes, poriën genaamd, die verstopt kunnen raken door talg, bacteriën, dode huidcellen en vuil. Als dit gebeurt, kun je een puist of ‘puistje’ ontwikkelen. Als jouw huid herhaaldelijk door deze aandoening wordt aangetast, heb je last van acne.

Wat zijn de symptomen van acne?

Acne kan bijna overal op het lichaam ontstaan. Het ontwikkelt zich meestal op het gezicht, de rug, nek, borst en schouders. Als je acne hebt, heb je ook last van comedonen (mee-eters). Dit zijn de poriën die ontstoken zijn. Je hebt zwarte mee-eters en whiteheads.

Mee-eters openen zich aan de oppervlakte van je huid, waardoor ze zwart lijken door zuurstof in de lucht. Whiteheads zijn gesloten net onder het oppervlak van de huid, waardoor ze een wit uiterlijk krijgen.

Hoe ontstaat acne?

Acne treedt op wanneer de poriën van de huid verstopt raken met talg (vet), dode huidcellen of bacteriën. Elke porie van je huid is de opening naar een follikel. De follikel bestaat uit een haar en een talgklier (klier die de talg produceert). Talg houdt je huid glad en zacht.

Acne ontstaat wanneer: 

  • er te veel talg wordt geproduceerd door de talgklieren.
  • dode huidcellen zich ophopen in de poriën.
  • bacteriën zich ophopen in de poriën.

Deze problemen dragen bij aan het ontstaan ​​van puistjes. Een puistje verschijnt wanneer bacteriën in een verstopte porie groeien en talg niet kan ontsnappen.

Behandelplan acne

In de salon behandel ik de huid vanaf de buitenkant, dit proces wordt verder ondersteund door thuis gebruik te maken van speciale cosmeceuticals. Ik stel een advies samen op basis van je huid, zodat we de allerbeste resultaten kunnen bereiken. Door het gepersonaliseerde voedingsadvies, werk je ook vanuit de binnenkant aan het verminderen van acne.  

Voorafgaand aan de salonbehandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats. Uit dit gesprek wordt een stappenplan opgesteld wat de juiste stappen van adviezen, behandelingen en thuisproducten omvat.

Door de specialisatie Acne kunnen de salon behandelingen bij de zorgverzekeraar vergoed worden. Afhankelijk per zorgverzekeringsmaatschappij en aanvullingen. Raadpleeg hiervoor jouw polis.

Puistjes, mee-eters en ontstekingen verminderen met de acne behandelingen bij View on Beauty! Het resultaat? Een zichtbaar egale, mooie en gezonde huid!