Anti-aging behandelingen voor het tegengaan van huidveroudering

Een jeudige, stralende en gezonde huid? Kies voor de anti-aging behandelingen bij SkinView in Reeuwijk! Wil je beste resultaten behalen, kies dan voor een kuur.

Anti-aging behandeling 1

Microdermabrasie klassiek voor algehele verbetering huidconditie of combinatie met PCA peeling

Anti-aging behandeling 2

Microdermabrasie met ultrasound en collageen vliezen, insluizen hyaluronic acid

Anti-aging behandeling 3

Mesotherapie met ultrasound en GenCos retinol behandeling

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering is een feit in het leven; iedereen zal het vroeg of laat onder ogen moeten zien. Om te begrijpen hoe dit proces werkt, is het belangrijk om de basisprincipes van de huid te kennen. De epidermis, dermis en onderhuids weefsel zijn de drie lagen waaruit de menselijke huid bestaat. Epidermis is het huidoppervlak, een laag rijk aan keratine die zorgt voor stevigheid en waterbestendigheid. Dit is de huidlaag waar dode cellen worden afgestoten en waar melanine (een donker pigment) wordt aangetroffen. De tweede en dikkere laag is de dermis, die is samengesteld uit zenuwen, vetten, bloedvaten, elastine en collageenvezels, die voor elasticiteit zorgen. Ten slotte bestaat de onderhuidse laag uit vet, dat ons warm houdt en onze interne organen op hun plaats houdt.

Intrinsieke veroudering

Intrinsieke veroudering is het verouderingsproces dat door de jaren heen plaatsvindt, onafhankelijk van externe invloeden. Na de leeftijd van 20 jaar wordt elk jaar één procent minder collageen in de dermis geproduceerd. De collageen- en elastinevezels worden losser, wat resulteert in een onelastische en broze huid en uiteindelijk in rimpels en verslapping.

 • In onze twintiger jaren neemt het afschilferingproces van de huid ook met 28% af, waardoor dode huidcellen zich ophopen en voor langere tijd aan elkaar plakken.
 • In onze dertiger jaren wordt de overdracht van vocht van de dermis naar de epidermis vertraagd en beginnen de vetcellen te krimpen. Door deze effecten ziet de huid er dof en dun uit.
 • In onze veertiger jaren wordt collageen niet meer geproduceerd. De collageen- en elastinevezels breken, worden dikker, verstijven, klonteren samen en verliezen hun elasticiteit. Dit resulteert in rimpels en ouderdomslijntjes.
 • Uiteindelijk, in onze vijftiger jaren, wordt de huid droog en kan gemakkelijk gekneusd, beschadigd of gebroken worden omdat de talgklieren (olie) klieren kleiner zijn geworden. Bij vrouwen veroorzaakt de menopauze een verlaging van de oestrogeenspiegels, waardoor de huid droger, dunner, gevoeliger en minder strak wordt.

Extrinsieke veroudering

Een tweede type veroudering is extrinsieke veroudering. In tegenstelling tot de vorige oorzaak van huidveroudering, kan het worden gecontroleerd. Denk hierbij aan huidveroudering door:

 • Milieu-invloeden
 • Uv-straling
 • Ongezonde levenswijze
 • Roken
 • Alcohol
 • Suikers (glycatie)
 • Stress

Anti-aging behandelingen

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar de huidconditie en bespreken we jouw wensen. Je wordt geadviseerd welke schoonheidsbehandelingen en producten bijdragen aan het behalen van de snelste en beste resultaten bij het verjongen van jouw huid.